Tv-zenders NPO, RTL en SBS nu ook live op Apple TV

De macht van grote televisie-aanbieders als KPN en Ziggo wordt nóg iets verder ingeperkt door de NPO, RTL en SBS. Hun tv-zenders zijn sinds vorig jaar al rechtstreeks te zien via hun gezamenlijke videoplatform NLZIET, maar vandaag lanceert de videodienst ook nog eens officieel zijn eigen Apple TV-app. Daarmee kan men niet alleen programma’s terugkijken op het grote videoscherm in de woonkamer, maar ook live naar de tv-zenders van NPO, RTL en SBS zappen. 

De bètaversie van de Apple TV NLZIET-app kwam eerder deze maand beschikbaar voor een geselecteerd testteam. Een groep van ruim 1.200 testers heeft afgelopen weken de app op hun televisie uitgeprobeerd en feedback gegeven, waarna de app verder is geoptimaliseerd.

Niels Baas, de directeur van NLZIET, zegt: “We zijn zeer verheugd dat de Apple TV-app nu is uitgekomen. Tot op heden hebben we vanuit ons testteam vooral positieve feedback gekregen op deze nieuwe manier van tv-kijken. Komende tijd zullen we de Apple TV-app continue blijven verbeteren met nieuwe features. Ook zijn we bezig met apps voor nieuwe platformen, waaronder PlayStation 4.”

Overigens waren er al mogelijkheden om NLZIET te koppelen aan het tv-scherm in de woonkamer. Zo is er al een NLZIET-app voor diverse smart-tv’s én kan men streamen met Chromecast.

De nieuwe Apple TV-app is beschikbaar voor de 4e en 5e generatie Apple TV. Met oudere Apple TV’s is het mogelijk om met behulp van AirPlay naar NLZIET op het grote scherm te kijken.

Foto: NLZIET

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen