Tommy Wieringa wordt angstig van NPO 1-dinsdag

Tommy Wieringa gaat op dinsdagavonden altijd slapen met onrust in zijn lijf. Hij heeft dan namelijk net de moord-en-brand-dinsdag van NPO 1 zitten kijken. Dat vertelt de schrijver in gesprek met de VARAgids. NPO 1 heeft op dinsdagen altijd gezellig amusement op het menu staan. Eerst laat Anniko van Santen allemaal beelden zien van hoe onze landgenoten worden overvallen en daarna toont Jaap Jongbloed in Opgelicht aan dat je eigenlijk niemand kunt vertrouwen.

Het grijpt Wieringa behoorlijk aan. “Op dinsdag, als mijn schoonvader komt eten, kijken we eerst Opsporing verzocht en daarna Opgelicht?!, waarna ik angstig en bezorgd ga slapen.

Het liefst kijkt Wieringa helemaal geen tv, maar het is nou eenmaal zo vanwege zijn schoonvader. Zelf kijkt hij alleen op zondag tv. “Ik kijk weinig tv, eigenlijk alleen op zondag – ’s morgens VPRO Boeken, en ’s avonds Studio Sport, naar de reisprogramma’s van de VPRO en het – altijd goede – Tegenlicht.”

En verder helemaal niks? “Van mijn voornemens om programma’s terug te kijken komt eigenlijk nooit iets terecht.”

Zou Wieringa het eigenlijk niet leuk vinden om eens een serie te schrijven voor tv? “Nee. Ik heb weleens een scenario geschreven voor de VPRO, dat was een verschrikkelijk karwei.

Het VARAgids-interview met Tommy Wieringa kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen