Thierry Baudet ergert zich aan ‘linkse’ AD-journaliste

Thierry Baudet (35) ergert zich aan de lopende band aan journalisten. Hij liep vrijdag al boos weg uit de radioshow van Wilfred Genee en dit weekend is in de kiosk te lezen hoe hij zich ergert aan AD-journaliste Eefje Oomen. “Weet je wat het probleem is? Dat journalisten als jij niet uit je linkse frame komen. Je hebt onbewust meegekregen dat linkse politici goed zijn. Die bekommeren zich om de arme mensen in Syrië. En rechtse politici zijn fout. Die willen alles voor zichzelf houden“, legt hij haar voor.

Even later in het interview: “Echt? Ga je me weer vragen stellen over Jared Taylor, over Yernaz, over racisme? Of wil je eigenlijk liever meteen weten of ik een fascist ben? Weet je wat ik denk? Ik denk dat mensen helemaal klaar zijn met dit soort vragen. Er is een reden hoor, dat de oplages van kranten dalen.

Een uur later vraagt Baudet aan de AD-journaliste wat ze wil drinken. “Wat doen we? Witte wijn of champagne? Laten we champagne doen, we hebben nu toch al ruzie.”

Aan het eind van het gesprek geeft Baudet aan niet uitgedaagd te zijn geweest. “In een goed gesprek klingelen vele bellen, verken je onderwerpen, daag je elkaar uit. Wat hier gebeurt, is het tegenovergestelde. Alles komt in een trechter terecht. Het is tijdens dit interview helemaal leeg geweest in mijn hoofd.

Wat had ze dan moeten vragen? “Je stelt niet de goede vragen. Waarom heb je me niet gevraagd naar de barokke stijl van dit boek? En waarom die stijl, die wel iets van de late Oek de Jong heeft, iets Reviaans, zo afwijkt van de sobere stijl van alle andere hedendaagse romanciers? Daar had ik wel interessante dingen op kunnen zeggen.

Het AD-interview ‘Nederland kan nog veel meer Thierry Baudet gebruiken’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen