Telegraaf laakt Noord-Koreaanse houding AVROTROS

De Telegraaf vindt dat het zijn werk niet meer normaal kan doen bij het Eurovisie Songfestival in Portugal nu de manager van Waylon een door de AVROTROS gesteunde mediacode heeft opgesteld. Dat zegt Telegraaf-journalist Maarten Steendam op VNDG. Waylon boycot het AD en De Telegraaf omdat deze kranten te negatief zijn, en zijn team heeft daar begrip voor. Manager Paul Brinks wil alleen nog maar ja-knikkende journalisten en ook de AVROTROS wil vooral positiviteit.

Op deze manier maakt de omroep onafhankelijke berichtgeving over het Eurovisie Songfestival bijna onmogelijk; als media te kritisch zijn vindt de AVROTROS het legitiem dat ze geboycot worden.

Steendam vindt het vreemd dat AVROTROS zich achter het besluit van Waylon schaart. “Waylon is niet de enige die kritiek slecht trekt. De hele kliek die met de zanger in Lissabon is – zijn manager, de AVROTROS en Radio 2 – willen allemaal geen negatieve dingen horen over welke Nederlandse inzending dan ook. Kortom, gewoon ons werk doen in Portugal is er niet meer bij.”

De kritiek op Waylons nummer lijkt ondertussen behoorlijk gerechtvaardigd: hij doet het erg slecht bij de bookmakers. “Ondertussen is Waylon bij de bookmakers flink weggezakt en is het nog maar helemaal de vraag of hij zich overmorgen voor die finale weet te plaatsen. Wij hier bij De Telegraaf hopen natuurlijk van wel, want dat hij kan zingen: daar twijfelt niemand aan.”

Kamran Ullah, collega bij Telegraaf VNDG, vindt de houding van AVROTROS ongelooflijk. “Dat Waylon journalisten boycot is vreemd, maar dat mag hij. Dat AVROTROS zich daar nu ook bij aansluit, is stuitend. Benieuwd wat Lammert de Bruijn en andere journalisten van EenVandaag vinden van deze vreemde stap van hun werkgever.

Foto: Telegraaf

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen