‘Te veel aandacht voor Gijs vs Jelle; is geen #MeToo’

Marianne Zwagerman vindt dat er te veel aandacht is voor de zaak Gijs van Dam versus Jelle Brandt Corstius. Dit was slechts een intiem onderonsje en geen #MeToo-zaak. Dat heeft de opiniediva gezegd op NPO Radio 1. Tegelijkertijd worden zaken die wél echt grensoverschrijdend zijn onder het tapijt geschoven, klaagt Zwagerman. “Je ziet dat media heel erg zijn gaan inzoomen op een paar voorbeelden en daar heel erg selectief in zijn geweest“, zo laat ze weten.

Wat wordt er volgens haar onder het tapijt geschoven? “Je hoorde net al het fragment van Francisco van Jole. Ik vond dat nogal schokkend, maar volgens mij heeft de VARA daar geen afstand van genomen en werkt hij er nog gewoon. Er is niks veranderd.”

NPO Radio 1 had vorige week wel een half uur durende interview met Gijs van Dam. “Ik vond het tenenkrommend. Het is een heel particulier verhaal. Er is tussen twee mannen waar geen gezagsverhouding was twintig jaar geleden wel of niet iets gebeurd. Dat heeft niets met deze discussie te maken. Daar gaan jullie het dan wél een halfuur over hebben. Dit heeft niets met de #MeToo-discussie te maken. Het was heel raar. Het heeft geen maatschappelijke relevantie en daar moeten we een halfuur naar luisteren op de radio? Dat is echt heel gek.”

Francisco van Jole geeft het gewoon tóe, benadrukt Zwagerman. “En Gordon is ook een man die zijn machtspositie in de media echt heeft misbruikt om dingen uit te vreten met een man. Hij geeft voor de rechter toe dat hij die man heeft geslagen, geschopt en met een mes bedreigd. Ik hoor RTL geen afstand nemen van deze man.”

We laten sommige mensen met heel erge dingen wegkomen en zetten enorm de spotlights op kleine dingen of particuliere dingen.”

Foto: NPO Radio 1

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen