SBS 6 haalt ontslagen zenderbaas Oosterman terug

Geplaatst op Mon 07 May 2018 om 17:18

René Oosterman keert tweeënhalf jaar na zijn ontslag als zenderbaas van SBS 6 weer terug in dezelfde functie. Dat heeft de zender vandaag bevestigd aan het AD. Oosterman werd in december 2015 na twee jaar aan de kant geschoven als zenderbaas, vanwege gerommel tussen aanhouders John de Mol en Sanoma. Zijn vertrek volgde kort na het floppen van de dure vrijdagavondshow Mindmasters Live. Tegenwoordig zit SBS met John de Mol als enige eigenaar in een rustiger vaarwater.

Het ontslag kwam destijds hard aan voor Oosterman. De ochtend na zijn ontslag rende hij zich helemaal rot in de bossen van Eemnes. Hij liep 5,03 kilometer hard om al zijn zorgen te vergeten.

Vorig jaar onthulde Oosterman nog dat de sterren van SBS flink gekort zijn op hun salaris. Voorheen ontvingen de topspelers van SBS zo’n 600.000 à 700.000 euro, maar ook de sterren ‘met een C-status’ kwamen nog uit op zo’n 120.000 euro. Nu is dat wel anders en zijn veel presentatoren bovendien niet meer in vaste dienst, meldde hij.

Oosterman belandt nu in een warm bad bij SBS 6. Er is meer mogelijk dan ooit, omdat John de Mol lekker met zijn portemonnee aan het zwaaien is.

Foto: SBS
25 Reacties op “SBS 6 haalt ontslagen zenderbaas Oosterman terug”


 1. Hans

  Hahahaha

 2. Marjolijn

  Hahaha, hij rende zich helemaal rot. 5 km. Iets minder dan een half uurtje dus. Pffff. Nou succes!

 3. Meneer Kaktus

  Je gaat toch niet terug naar de club die je als een emmer stront heeft behandeld? Waar is je eergevoel, René?

 4. Ron

  Weer een marionet van de Mol terug.

 5. Suomynona

  Tussenoplossing totdat Galjaard vrij is om aan de slag te mogen gaan bij de concurrent.

 6. Laurens

  Vreemde zet van SBS/Talpa. Nu maar hopen dat hij de Mol soms ook wat tegengas durft te geven en niet alles van Talpa zomaar door laat!

 7. Pim

  @Laurens, haha hij is niet aangenomen om tegengas te geven. Dan overleef je het niet op die plek (getuige de vele managers die er de afgelopen jaren hebben gezeten als zendermanager SBS6).

 8. TopofFlop

  Het ging ook zo goed toen hij zenderbaas was….

 9. groot

  de l.i.k.k.e.r. is terug!

 10. cooldown

  leuke vent René, niks mis mee! Succes man!

 11. Michael

  Waar is Jacqueline Kolman gebleven? Zij was toch de zendermanager? Het wisselt daar zo veel, is bijna niet meer bij te houden. Vroeger was het een baan die je zou willen, nu is het een baan waarvan je niet weet hoe lang het duurt, 6 maanden of 1 jaar, max lijkt in ieder geval 2 jaar tegenwoordig.

 12. Peter

  Ach geef het even die Oosterman loopt ook weer gillend het pand uit omdat de sfeer er niet te harden is.

 13. SBS staff

  Ik was erbij toen Peter de Monninck hem openlijk kleineerde, nooit gedacht dat Oosterman nu weer mijn collega is.
  Bizar, maar wens hem veel succes.

 14. Breukink news

  Johan Derksen versprak zich dat ze bij Veronica minimaal ook de UEFA cup gaan uitzenden. Op de vraag van Wilfred of hij al een vroulijke rokende taxichauffeur heeft voor volgend seizoen zei Johan nog niet maar die moet wel snel gevonden worden als we minimaal drie keer uitzenden in de week en misschien wel vaker

 15. natasja

  hoe triest kan je zijn om weer terug te gaan na zo’n vernedering?

 16. Tim20

  Goede keuze!

 17. Bart

  Ik weet niet of dit nou wel zo’n goed idee is.

 18. A.Zijn

  @22.51 Zoals Johan het zei gaat het inderdaad om de Europa League en niet direct de Champions League.

 19. Bart

  @Suomynona Erland naar Talpa zie ik niet snel gebeuren en zou ook geen slimme zet zijn.

 20. Laurens

  @A.zijn;
  Gisteren maar deels gezien, maar volgens Johan gaat de Europa League dus naar Veronica?

 21. Peter

  Johan had het over de rtl periode wat betreft Europa League Lauerens. Dat hij daar met VI erbij drie keer per week in de auto zit met chauffeur.

 22. Ron

  @SBS staff: ik was daar ook bij. Schandalig komt nog niet eens in de buurt. Heel vreemd dan ook deze move, of John moet Peter hebben overruled (wat regelmatig aan de hand is).

 23. Ted

  De Mönnink heeft tegenwoordig weinig meer te vertellen bij SBS. Hij is zijn eigen Luc Peters geworden. Een trekpop die nu alleen nog aan zichzelf trekt. Sanoma Finland stond te juichen, toen ze eindelijk de deur achter hem konden dichtgooien. We zien ook nergens interviews meer met hem. Voorheen struikelde je erover. Hoewel, interviews is misschien niet de correcte omschrijving. Het waren meer monologen waarin hij een serie marketingkreten aan elkaar plakte en dat betitelde als een een strategische visie. De Mönnink heeft nog wel een praktische functie. Als marionet van Talpa.

 24. Michael

  Mooiste uitspraak van Peter de Monnink: onverdiend onbekeken. Ha ha, alsof dat bestaat: gewoon slecht programma, kijkers willen het niet. Het mooiste was nog dat hij alles van Talpa onverdiend onbekeken vond, en kwamen de flops van een andere producent was het van: verdiend onbekeken. Hoe doorzichtig kun je zijn.Ha ha.

 25. Ron

  @Ted Hij heeft zijn voormalige Sanomaliefje toch ook al weer binnengehaald? Dus hoeft ie niet alleen maar zichzelf te trekken, daar heeft ie inmiddels al weer personeel voor! Wel een mooie quote”hij is zijn eigen Luc Peters geworden” Chapeau!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.