RTL gaat series van SBS aanbieden op Videoland

Een bijzondere deal in tv-land: RTL gaat dramaseries van Talpa TV (voorheen SBS) aanbieden op zijn videoplatform Videoland. Het gaat in eerste instantie om veertien titels, waaronder de SBS 6-series Danni Lowinski, Dokter Tinus en Celblok H. Dat hebben beide partijen laten weten. In een tijd dat Talpa-baas John de Mol juist op oorlogspad lijkt met RTL, is dit juist een teken van goede betrekkingen tussen beide partijen. RTL-baas Sven Sauvé laat weten in zijn nopjes te zijn.

Sauvé vindt het een waardevolle samenwerking. “De deal met Talpa TV is een mooie stap en komt helemaal tegemoet aan onze strategie om alleen en in partnership het aanbod bij Videoland uit te breiden met Nederlands product.”

RTL wil van Videoland dé Nederlandse tegenhanger van Netflix maken. “Naast de 14 titels van Talpa TV en de titels die we eerder aankochten en zelf produceerden, kunnen onze abonnees zich de komende tijd verheugen op een stortvloed mooie Nederlandse producties“, aldus Sauvé.

André Kreuzen, CFO van Talpa TV, laat weten: “RTL/Videoland en Talpa TV worden weliswaar als concurrenten gezien, maar in de huidige markt komt de echte concurrentie van de grote buitenlandse spelers. Vandaar dat we op zoek gaan naar nieuwe businessmodellen en samenwerkingen op eigen bodem, met in dit geval als resultaat dat onze Nederlandse series ook te zien zijn bij Videoland.

Van de volgende series zijn al releasedata bekend:
04/05: Celblok H, seizoen 1 t/m 4
22/06: De Jacht
29/06: Bagels & Bubbels
06/07: Dokter Tinus, seizoen 1 t/m 6
20/07: Danni Lowinski, seizoen 1 t/m 4
27/07: Bar Gezellig

In augustus worden De Mannen van Dokter Anne, Gouden Bergen en Verliefd op Ibiza toegevoegd. Hard tegen Hard, Rechercheur Ria, Dagboek van een Callgirl en Bureau Raamport volgen een maand later. Tot slot is vanaf oktober de serie De Hoofdprijs te zien.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen