Restaurants waar Waylon eet uitgetest door AVROTROS

De restaurants waar Waylon deze week eet tijdens zijn verblijf in Lissabon voor het Eurovisie Songfestival zijn vooraf uitgetest door AVROTROS. Dat vertelt Daniël Dekker, Songfestival-opperhoofd van de omroep, in NRC Handelsblad. Dekker is in december drie dagen naar Lissabon geweest om een mooi hotel uit te zoeken voor Waylon. “We gaan er ook altijd even eten. Je wilt niet dat Waylon op een avond besluit in het hotel te dineren en de volgende dag bij het ontbijt zegt dat het eten niet lekker was.

Bij het selecteren van een hotel let Dekker altijd goed op de ramen. “Sommige mensen vinden het belangrijk, dat ramen open kunnen.

Waylon moet zich deze week goed voelen, aldus Dekker. “Je moet je gewoon goed voelen, in de weken van het Songfestival. Waarom zou je Waylon geen suite geven? Waar een geluidsinstallatie in staat – daar heb ik ook op gelet – zodat hij muziek kan draaien. Zelf zou ik dat prettig vinden. In entertainment draait het om details.

Overigens bekent Dekker ook nog dat hij vorig jaar aanvankelijk niet zo enthousiast was over de keuze voor OG3NE (een idee van Jan Smit). “Ik heb tegen Jan geroepen – als die meisjes het horen vermoorden ze me alsnog, maar ik riep toen, en ik had al een paar wijntjes op hoor: ‘Ik vind OG3NE gewoon K3 op hakken’. Jan werd heel boos. Terecht. Ik heb het ook teruggenomen, daarna.

Het artikel ‘Waarom Waylon weer naar het Songfestival mag’, met daarin ook WhatsApp-gesprekken van de selectiecommissie, kunt u lezen op de website van NRC.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen