Prinses Beatrix afgeknapt op Jochem van Gelder

Prinses Beatrix heeft in haar tijd als koningin een keer ontmoeting gehad met tv-presentator Jochem van Gelder. Ze is toen vies op hem afgeknapt. Dat vertelt hij zelf in gesprek met Veronica Magazine. Van Gelder sprak in 2004 met de koningin na een door hem aan elkaar gepraat concert van de Jostiband. “Die kent mij echt niet, dacht ik nog, maar ik vergiste me. Ze vertelde me dat ze mijn programma Praatjesmakers ontzettend leuk vond en er graag naar keek“, vertelt hij.

Beatrix zei het volgende tegen Van Gelder: “Wat ik zo goed aan u vind, is dat u de kinderen altijd laat uitspreken. Dat gebeurt bijna niet meer op de hedendaagse tv.

Van Gelder kreeg er vertrouwen van. “Ik begon zelf ook vragen te stellen, wat eigenlijk helemaal niet de bedoeling was. Ik vroeg haar waar ze nog meer naar keek. Ze antwoordde dat ze hield van mooie documentaires en programma’s op de BBC. Opnieuw omdat ze daarin mensen wel lieten uitspreken.

Na drie minuten ging het mis toen Van Gelder een verzoek deed: “Mag ik u nog iets vragen? Het is misschien raar, maar zou ik een handtekening mogen voor mijn kinderen?

Daar zat de koningin niet op te wachten. “Helaas bleek dit voor Bea één afslag te ver. Haar gezicht verstrakte. Stilte. Ze keek me aan met een vernietigende blik en het gesprek was meteen afgelopen. De persoon die de ontmoetingen begeleidde, duwde me door en ik werd afgevoerd.

Op dat moment stond ik er écht niet bij stil dat het not done is om een handtekening aan de koningin te vragen. Het is een kleine moeite voor haar, dacht ik.”

Het hele interview met Jochem van Gelder leest u in de Veronica Magazine van deze week.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen