Peter van der Vorst zweeft tussen SP, PvdA en D66

Peter van der Vorst zweeft in zijn leven steeds tussen de linkse partijen SP, PvdA en D66. Dat zegt de televisiemiljonair in zijn column in Televizier. Van der Vorst werd onlangs voor xenofoob uitgemaakt en dat vindt hij vanwege zijn linkse imago heel erg raar. “In de afgelopen twintig jaar verschoof ik van SP naar PvdA naar D66 en soms weer terug. Ook ben ik geregeld online en op tv de discussie aangegaan met bijvoorbeeld Geert Wilders over zijn anti-islam standpunten“, zo laat de RTL-ster weten.

Altijd is Van der Vorst open geweest over zijn politieke voorkeur, benadrukt hij. “Toch werd ik tot mijn stomme verbazing vorige week op Twitter ineens als xenofoob en racist neergezet.

De tv-maker werkt namelijk aan een programma waarin PVV- en FvD-sympathisanten een hoofdrol krijgen. “Dat programma gaat over discriminatie en vooroordelen en één aflevering zou bijvoorbeeld kunnen gaan over moslims en hardcore PVV-stemmers.

Het leidde tot felle kritiek. “Zelfs ná mijn uitleg bleef een aantal linkse roeptoeters maar gillen dat ik een ‘boze witte mannen’-show wilde maken om racisten een podium te geven.

Ook rechtse mensen werden bood op Van der Vorst. “Door te roepen dat ik ‘tokkie tv’ wilde maken en PVV’ers voor schut zou zetten.”

Beide kampen slaan de plank totaal mis, maar dat zien ze wel als het op tv komt. In ieder geval ben ik er nu al in geslaagd om ultra-links en ultra-rechts met elkaar te verbinden in hun gezamenlijke woede tegen mij. Dat biedt hoop…”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen