NRC-vrouw aangevallen door 50PLUS-heren in Pauw

Emilie van Outeren, politiek verslaggever van NRC Handelsblad, werd gisterenavond in Pauw aangevallen door 50PLUS-leider Henk Krol en de man die zaterdag werd gekozen tot de nieuwe voorzitter van de partij: Geert Dales. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van Outeren benoemde in de uitzending dat 50PLUS’ers zo veel rollebollen over straat. “Er wordt relatief veel publiekelijk ruzie gemaakt door 50PLUS’ers, maar dat gaat nooit over de inhoud“, legde ze uit.

Er wordt publiekelijk geruzied over de verkeerde onderwerpen, aldus Van Outeren. “Dat gaat altijd over geschikte of ongeschikte personen of over of de procedure wel goed gevolgd is. Er is heel weinig politiek debat binnen 50PLUS, anders dan over dat one issue waarover ze het heel erg eens zijn. Buiten dat om merk je als kiezer en volger weinig van een echt politieke discussie binnen 50PLUS.”

Henk Krol vindt dat er wél politiek debat is, maar dat Van Outeren daar in NRC niet over schrijft. “Jij gaat dat veranderen door de politieke discussies die er wel zijn in het vervolg ook mee te nemen. Dan wordt het ineens een stuk makkelijker.”

Van Outeren: “Wat wordt dan een stuk makkelijker?

Krol: “Voor die kiezer om te kijken met welke politieke onderwerpen we bezig zijn.”

Van Outeren: “Jullie hebben je eigen middelen om daar publiciteit mee te vinden. Het gaat gewoon altijd over personen. Zo is de voorzitter via een persbericht de wacht aan gezegd.”

Ook de nieuwe voorzitter Dales verwijt haar vervolgens aan selectieve berichtgeving te doen. “Prima, ik hoor het, ik weet het en er zit ook een behoorlijke dosis waarheid in, laten we daar niet omheen lopen. Maar nou hadden wij afgelopen zaterdag een congres, waar je zelf bent geweest. Je was er, we hebben ook met elkaar gesproken, het was een leuk congres. Er is ook over politiek gesproken. Dan wordt het maandag. Dan sla je alle kranten open: de Volkskrant, het AD, De Gelderlander, weet ik veel Trouw. Alle kranten schrijven erover, behálve de NRC. Waar is nou je verhaal?

Van Outeren daarop: “Nou, ik heb een profieltje over je geschreven dat op de website heeft gestaan. Maar het is zo makkelijk om te zeggen ‘de media hebben het gedaan’. Ik wil niet in kinnesinne vervallen, maar dat is vaak een argument dat gebruikt wordt als bliksemafleider.”

Dales: “Waar is nou je verhaal?

Van Outeren: “Nou, ik zit hier vanavond tegenover je. Ik vind het heel grappig dat jullie nu met z’n tweeën bedenken dat dit een goede bliksemafleider is. Ik denk alleen dat je daar voor de kiezers van 50PLUS niets mee oplost.”

Dales terug naar de inhoud: “Laten we nou niet flauw doen. Emilie van Outeren heeft best gelijk: er was best een hoop bonje in de partij. Dat is overigens in elke partij zo. Dat moeten we ook stopzetten, daar wil ik ook van af. We hebben nu een reset en we gaan het anders doen.”

Het item in Pauw kunt u hier terugzien. Vanochtend ruziede Van Outeren op Twitter nog wat door met de woordvoerder van 50PLUS:

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen