NPO laat Cornald Maas eindelijk met rust

De NPO laat Cornald Maas en zijn cultuurprogramma’s eindelijk eens met rust. Hij heeft voor het eerst in jaren het gevoel dat zijn kunst- en cultuurtelevisie niet onder druk staat. Dat vertelt hij in VARAgids. Maas heeft een tijdlang last gehad van de zenderbaasjes bij de NPO. Eerst moest zijn studioprogramma Opium het ontgelden omdat de zenderbaas een reportageprogramma met minder gepraat wilde en toen moest Volle Zalen weer op de schop omdat er te veel reportages in zaten. 

Volle Zalen deed het afgelopen seizoen goed met gemiddeld meer dan 400.000 kijkers. “Deze zomer presenteer ik tien jaar kunst- en cultuurprogramma’s voor de AVROTROS. Wat de programma’s bindt, is dat ze op enig moment redelijk onder druk komen te staan. Dit jaar was dat niet het geval.”

De uitzending met Harrie Jekkers had een uitschieter naar 600.000 kijkers. “Met hem, of Youp van ’t Hek, weet je dat je redelijk gegarandeerd bent van kijkers, maar ik vind dat je ook theatermakers moet laten zien die zeer relevant zijn voor het programma, zoals Romana Vrede.

Vrede is een van de gasten die wordt gevolgd in het nieuwe seizoen van Volle Zalen. “Het verschil is hooguit dat de vorige reeks in het hart van het theaterseizoen werd uitgezonden. In deze serie zitten mensen die een bijzonder seizoen hebben gehad.

Het nieuwe seizoen van Volle Zalen begint volgende week woensdag om 20.45 uur op NPO 2.

Foto: Avrotros

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen