NPO in AD en Volkskrant: ‘Zomer vol nieuwe televisie!’

NPO-bobo’s Shula Rijxman en Frans Klein hebben vandaag het AD en de Volkskrant uitgekozen om een vrolijke boodschap te verkondigen. Ze roepen dat de NPO dit jaar een stortvloed aan nieuwe tv-programma’s gaat brengen in de zomer. ‘Van een zomerstop is bij de Publieke Omroep geen sprake meer’, kopt de Volkskrant. En het AD: ‘Slaperige tv-zomer is echt passé’. “Wéér een tv-zomer vol herhalingen? Niks daarvan, klinkt het trots bij de publieke omroep“, schrijft het AD.

Shula Rijxman vertelt in de Volkskrant dat de tijd dat de NPO een zomerstop inlast nu echt voorbij is. “We staan aan in de zomer.

De NPO lijkt revanche te nemen op twee jaar geleden, toen Frans Klein de kapitale fout maakte om in de zomer geen actuele talkshow te programmeren. Daardoor miste de NPO-kijker goede beschouwingen van de Sylvana Simons-rel, de aanslag op de homoclub in Orlando, de moord in de Brexit-strijd, de Brexit zelf, de islamitische aanslag in Nice én de couppoging in Turkije.

Hoewel Klein zijn fout nooit heeft willen toegeven, zegt deze stap van de NPO genoeg. Klein licht zelf toe: “Vorige zomer is onze programmering al versterkt, nu zetten we een stap extra. Laat op de avond is er Pauw, in de vooravond M. Daar voegen we deze zomer allerlei echt nieuwe programma’s aan toe.

Nieuwe programma’s zijn onder meer Weg Met De Buren van Rutger Castricum (1 augustus), S.P.E.L.show van Astrid Joosten (2 augustus), Matthijs met Boeken van Matthijs van Nieuwkerk (9 augustus) en De Opvolgers met Sander Schimmelpenninck (31 juli), allemaal op NPO 1.

De Telegraaf is gepasseerd door de NPO. “Ik begrijp wel dat de NPO denkt: als Matthijs van Nieuwkerk nou ook al een reisprogramma gaat maken, is het veiliger om dat aan het AD te verklappen dan aan De Telegraaf“, merkt sterjournalist Rob Goossens van die krant op.

Het AD-artikel ‘Slaperige tv-zomer is echt passé’ leest u hier, het Volkskrant-artikel ‘Matthijs van Nieuwkerk gaat komend jaar twee nieuwe programma’s maken’ hier (beide via Blendle).

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen