‘NPO 1 overweegt verhuizing Pauw/Jinek naar half elf’

NPO 1 overweegt om de late talkshow, afwisselend Pauw en Jinek, voortaan niet om 23.00 uur maar om 22.30 uur te laten beginnen. Dat scheelt één programma op prime time en dus veel geld. Dat zeggen ingewijden tegen het AD. Het lijkt erop dat de NPO vanaf volgend jaar veel moet gaan bezuinigen en deze maatregel zou flink helpen: nu start er op de meeste werkdagen ook nog een programma rond 22.20 uur. Dat zou niet meer nodig zijn als Pauw/Jinek voortaan rond dat tijdstip begint.

In mindere mate speelt volgens het AD ook mee dat Pauw/Jinek dan op hetzelfde moment begint als RTL Late Night, dat in september wordt overgenomen door Twan Huys. Met Huys aan het roer zal de late talkshow van RTL 4 journalistieker worden en dus meer opschuiven richting Pauw/Jinek.

Ook in de vooravond wordt er mogelijk geschoven, aldus het AD. Volgens de krant is er het idee om EenVandaag weer terug te verhuizen naar NPO 2, waar het programma vroeger werd uitgezonden als TweeVandaag.

De NPO laat in de krant weten: “De plannen voor volgend jaar zijn nog volop in ontwikkeling en daarbij zijn allerlei scenario’s mogelijk. Zeker is nog niets.”

Mocht Den Haag tóch afzien van de bezuinigingen op de NPO, dan gaat het plan volgens het AD weer van tafel.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen