Milouska Meulens veganist: geen boter, kaas en eieren

Milouska Meulens is een veganistische vrouw. Ze eet geen boter, kaas en eieren en daarom heeft de NPO haar budget gegeven om een documentaire te maken. Dat heeft BNNVARA laten weten. Meulens zoekt in haar documentaire Boter, Kaas noch Eieren uit of haar veganistische lifestyle wel zo goed is en welke invloed het heeft op haar gezondheid. “Voor mij is veganistisch eten een klein offer om de wereld te redden, maar niet als het ten koste gaat van mijn gezondheid.

Ze vervolgt: “Ik durfde het jarenlang niet uit te zoeken. In deze film laat ik de angst varen. Het is tijd om te ontdekken wie gelijk heeft: mensen die beweren dat ik ziek word en eerder doodga, of veganisten die claimen dat ik met dit dieet kerngezond honderd jaar oud kan worden.

Meulens begon twaalf jaar geleden met haar veganisme, na de geboorte van haar dochter. Ze kon het naar eigen zeggen niet over haar hart verkrijgen om een stuk dode koe in haar mooie, pure dochter te stoppen.

Tegenwoordig heeft Meulens een samengesteld gezin met haar man, Jeugdjournaal-presentator Joris Marseille. Zij is veganist, hij is vegetariër, en de kinderen bungelen ertussenin. “Dat betekent dat er over ieder plakje kaas onderhandeld moet worden en hiermee neemt Milouska het risico op een tekort aan vitamine B12.”

De documentaire is op donderdag 31 mei te zien om 21.35 uur op NPO 3.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen