Matthijs blijft bij NPO: krijgt reisserie en zaterdagshow

Matthijs van Nieuwkerk kiest niet voor de diepe zakken van Sven Sauvé of John de Mol. Hij blijft de NPO trouw en krijgt naast De Wereld Draait Door drie nieuwe programma’s. Dat meldt tv-directeur Frans Klein van de NPO vandaag in het AD en in de Volkskrant. Van Nieuwkerk begint op 9 augustus met het vierdelige Matthijs Met Boeken op NPO 1, komt in het najaar met zijn eigen zaterdagavondshow Matthijs Zaterdagavond en komt in 2019 met een reisprogramma.

Het gerucht ging juist dat Van Nieuwkerk zijn tv-werk minderde, omdat hij niet zo blij zou zijn met zijn salariskorting: vanwege de nieuwe NPO-regels daalt zijn salaris van 580.000 euro naar 187.000 euro per jaar bij het afsluiten van een nieuw contract. Nu gaat hij juist méér werken voor minder geld.

Hoe zit dit? Het AD weet het: “In tv-land weten ze dat Van Nieuwkerk zijn nieuwe programma’s deels ook gaat produceren. Zo zou hij alsnog meer dan de norm kunnen verdienen.

Frans Klein legt het als volgt uit: “Ik lees steeds dat hij minder zou willen werken, maar dat is echt niet waar. Wat hij vooral wilde, is zichzelf opnieuw ontwikkelen en verrijken. DWDD staat vanaf eind september gewoon weer in de programmering. Daar is ook geen enkele discussie over, dat is zijn basis. Maar hij vindt het prikkelend en stimulerend om nieuwe formules en concepten te ontwikkelen.

Van Nieuwkerk gaat dus niet naar RTL of SBS. “Geruchten dat hij naar een commerciële omroep gaat, kloppen niet. Hij is en blijft ambitieus en heeft er zin in. Matthijs is een publiekeomroepman.

In het boekenprogramma gaat hij mensen interviewen aan de hand van boeken. Over de zaterdagavondshow kan Klein nog weinig zeggen. En wat voor reisprogramma krijgen we straks te zien? “Dat staat voor volgend jaar zomer op de rol. De boodschap is vooral: Matthijs schudt aan de boom.

Foto: DWDD

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen