Marktleider Radio 2 zoekt ochtend-dj: ‘Timur Perlin?’

Het worden spannende tijden in radioland, want niet alleen de op een na grootste radiozender van het land – Radio 538 – krijgt een nieuwe ochtendshow (Frank Dane start in januari als de opvolger van Edwin Evers), maar ook marktleider NPO Radio 2 krijgt een nieuw geluid tijdens de ochtendspits. De huidige ochtend-dj Gerard Ekdom is een vrijheidsstrijder en stapt daarom in september over naar het Radio 10 van mediamiljardair John de Mol en er is nog geen opvolger.

De geruchtenmachine over de nieuwe ochtendshow op NPO Radio 2 is op gang gekomen. “Insiders zeggen dat dj’s Timur Perlin, Ruud de Wild en Rob Stenders de wensenlijst van de NPO aanvoeren“, is te lezen in het AD.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Ruud de Wild verhuist naar de ochtend: hij maakt momenteel de meest beluisterde middagshow van het land. En volgens het AD wordt de kans ‘zeer klein geacht’ dat Rob Stenders gaat verhuizen. Timur Perlin maakt momenteel de ochtendshow op zaterdag- en zondagochtend.

De AVROTROS kijkt met extra veel belangstelling naar het naderende geschuif in de programmering van NPO Radio 2, want die omroep dreigt de NPO met een rechtszaak als er geen betere plek voor Annemieke Schollaardt komt.

De NPO werd onlangs op de vingers getikt om het geschuif met Schollaardt – na een paar maanden moest ze haar prominente plek in de middag weer opgeven voor een weekendshow – en de AVROTROS eist genoegdoening.

Wat de AVROTROS betreft betekent het vertrekt van Gerard Ekdom dus promotie voor Schollaardt. “Als dit betekent dat er straks een betere plek komt voor Annemieke, hebben vervolgstappen geen zin meer. Daar hopen en rekenen we op.

Het AD-artikel ‘AVROTROS rekent op ‘betere plek’ voor Annemieke Schollaardt’ kunt u hier lezen.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen