Laatste EenVandaag met Hagens; tv-ster gaat jaar zeilen

Pieter Jan Hagens (59) heeft gisteren voorlopig afscheid genomen van de kijkers van de actualiteitenrubriek EenVandaag op NPO 1. Hij is het komende jaar niet te zien op televisie. Dat legde de presentator uit aan zijn kijkers. Hagens’ sabbatical zat er al een tijdje aan te komen en nu is het dan zo ver. “Dit was voorlopig mijn laatste uitzending van EenVandaag. Suriname: daar ik naartoe proberen te zeilen, dus daar ben ik een jaartje mee bezig. Tot de volgende zomer en een prettige avond.”

Voor zijn werkgever AVROTROS betekende de sabbatical van Hagens dat er gezocht moest worden naar twee nieuwe invalpresentatoren. Hij presenteert naast EenVandaag immers ook Buitenhof.

Voor beide programma’s is een invaller gevonden. Bij EenVandaag gaat Rik van de Westelaken hem vervangen en bij Buitenhof Jort Kelder.

AVROTROS wilde Van de Westelaken aanvankelijk alleen hebben voor deze invalpositie, maar zag hem plotseling ook wel zitten als de nieuwe presentator van Wie is de Mol. Die show gaat hij dus ook doen.

Hagens keert vermoedelijk in de lente van 2019 weer terug op de buis.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen