Koos van Plateringen in zwart gat na Songfestival-week

Koos van Plateringen zit er even helemaal doorheen. Hij is in een zwart gat gevallen na zich een week te hebben ondergedompeld in het Songfestival-feest. Dat gaf hij zondagavond aan in Shownieuws. De hele Songfestival-ploeg (Waylon, zijn team en de verslaggevers) kwam zondag – na een week Lissabon – terug in Nederland. Voor Van Plateringen is het even flink wennen om nu gewoon weer in de polder te zijn, zonder Waylon. “Ik ben er natuurlijk ruim een week geweest“, legt hij uit.

Het was een intense tijd voor Van Plateringen. “Ik ben van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat alleen maar met het Songfestival bezig geweest. Dat was fantastisch, maar het is altijd wel weer een beetje wennen om terug te zijn in de echte wereld.”

Van Plateringen voelt zich een beetje verloren. “Dat geldt trouwens voor iedereen, hoor, natuurlijk ook helemaal voor Waylon, maar ook voor de mensen van de delegatie.”

Het is een natuurlijke reactie van het menselijk brein. “Hier leef je heel lang naartoe en dan ga je ineens in rap tempo naar de grote finale en dan: bam, is er een uitslag. En dan is er toch ineens een soort van zwart gat.”

Hoe voelt Van Plateringen zich nu? “Ik ben toch een beetje teleurgesteld in de achttiende plaats van Waylon. Ik had gehoopt op een hogere eindklassering.

Het is niet bekend of SBS 6 al emotionele hulpverlening heeft ingeschakeld.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen