Klaas Wilting: ‘Politie moet blij zijn met Ellie Lust’

Er is de laatste tijd enige rumoer over politievrouw Ellie Lust, want moet een ambtenaar die wordt betaald van belastinggeld zich niet gewoon bezighouden met haar werk in plaats van allerlei programma’s op televisie? Klaas Wilting, die ook jarenlang politiewoordvoerder is geweest, vindt dat onzin. Hij denkt juist dat Lust een visitekaartje is voor de politie. “Ze een topvrouw en doet het fantastisch. De Nederlandse politie moet haar koesteren“, zegt hij in de Privé.

Ze is een boegbeeld voor de dienders geworden, aldus Wilting. “Ze laat zien dat politiewerk serieus genomen moet worden. Het is juist goed dat politiewoordvoerders ook naast hun werk in de media optreden.

Lust doet ook nooit flauwekulletjes op tv, aldus Wilting. “Ook al zit ze in tv-programma’s die niets met haar werk te maken hebben, ze blijft het evangelie van de politie prediken, puur, naturel en zonder kapsones.”

Als ze op een gegeven moment voelt dat ze keuzes moet maken, maakt ze die wel. Maar wat mij betreft kan ze gerust in de rol van politievrouw blijven zitten. Het is een vakvrouw die weet waarmee ze bezig is.”

Het Privé-artikel ‘Ellie Lust is moe van zichzelf’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen