Katja dwong altijd reiselement af in tv-programma’s

Katja Schuurman heeft lange tijd een reiselement afgedwongen in de tv-programma’s die ze maakte. Dat vertelde de presentatrice, die afgelopen jaar op kosten van de belastingbetaler onder meer naar Thailand afreisde voor haar NPO 1-show Memories, gisteren in RTL Boulevard. Tv-sterren reizen het liefst elke maand naar een ander ver land toe op kosten van de baas. De NPO wordt door critici zelfs wel eens een reisbureau genoemd. Soms dwingen tv-sterren die reizen dus af.

Schuurman maakt zich daar ook schuldig aan, al is het wel iets minder geworden. “Het enige wat anders is geworden in mijn reisdrift sinds ik Sammy heb, is dat ik wat minder lang op reis ga en wat minder vaak voor mijn werk op reis wil. Eerst was het altijd zo dat als ik een programma mocht maken, ik er wel een reis bij bedacht. Dat doe ik niet altijd meer.

Critici zetten vaak hun vraagtekens bij de vele reisjes die NPO-presentatoren mogen maken op kosten van de belastingbetaler, helemaal als die sterren er ook nog mee gaan pronken.

Zo gaf Katja Schuurman eerder dit jaar nog aan dat ze het zo fijn vindt dat ze voor haar NPO 1-show Memories naar landen als Thailand mag. En Jan Kooijman mocht voor zijn slecht bekeken dansshow onder meer naar Colombia en Jordanië.

Schuurman maakt deze zomer de overstap naar RTL 4. Ook voor die zender gaat ze iets met reizen doen.

Een beetje hypocriet is het wel: Schuurman roept altijd dat we meer om het milieu moeten denken, maar stapt zelf om de haverklap in zwaar milieuvervuilende vliegtuigen.

Toen ze daar vorige week op gewezen werd in de rijdende talkshow van NU.nl-ster Chris Helt, had ze een zwakke verdediging: ze wees haar gastheer op het feit dat hij zijn talkshow opneemt in een milieuvervuilende auto.

foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen