John de Mol zag af van Europees radio-avontuur

Erik de Zwart werkte met John de Mol aan de opbouw van een Europees radioconcern, maar de mediatycoon haakte af toen hij Radio 538 kon overnemen. Dat vertelt De Zwart in de rijdende talkshow van Chris Helt op NU.nl. De Zwart ziet het als het grootste dieptepunt, of meer de grootste gemiste kans, in zijn mediacarrière. “Ik vond het jammer dat ik er uiteindelijk niet uitkwam met John de Mol in 2005 toen we Talpa Radio International hadden“, aldus de radiobekendheid.

De twee waren toen druk bezig met internationale radiostations. “Het is me gelukt om in Denemarken een heel succesvol radiostation op te zetten, maar de markt in Denemarken hielp niet helemaal mee, dus dat was financieel wat minder. In België heb ik toen nog een station overgenomen. Maar toen kon hij 538 overnemen en toen was eigenlijk zijn aandacht weg van het Europese radioverhaal.”

De Zwart vond dat erg teleurstellend. “Dat vond ik wel jammer. Een gemiste kans. Uiteindelijk wilde hij het allemaal hier in Nederland doen met 538 en toen kwamen de tv-plannen, dus toen had het niet zo veel nut meer.”

Heel lang zijn De Zwart en De Mol gebrouilleerd geweest met elkaar. “We hebben in de jaren 80 een leuke tijd met elkaar gehad, toen hij me van Veronica naar de TROS bracht. Toen gingen we ook uit samen, maar hij vond het niet leuk dat ik terugging naar Veronica. Hij kan wat dat betreft niet tegen zijn verlies, dus dat heeft hij me twintig jaar lang kwalijk genomen. Daarna had hij Endemol verkocht, ik deed het toen goed met 538 en toen gingen we weer praten.”

Tegenwoordig hebben de twee opnieuw geen contact meer met elkaar.

De rijdende talkshow van Chris Helt kunt u hier bekijken.

Foto: NU.nl

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen