Jet van Nieuwkerk zag RTL-programma als opstapje

Jet van Nieuwkerk, de ‘dochter van’, heeft een drukke week achter de rug. Van BNR Nieuwsradio tot RTL Boulevard: ze zat overal om haar nieuwe programma Niet Gezond Meer te promoten. De première is vanavond op prime time bij de NTR op NPO 3, de zender waar haar vader Matthijs van Nieuwkerk van De Wereld Draait Door een groot succes wist te maken. Voor veel tv-kijkers zal het een eerste kennismaking zijn met Jet, maar haar tv-debuut is het niet: vorig jaar was ze te zien bij RTL.

RTL heeft overdag in de weekendprogrammering allerlei lifestyle-achtige programmaatjes waar bijna niemand naar kijkt, maar die financieel worden ondersteund door bepaalde sponsors. Eén daarvan werd vorig jaar gepresenteerd door Van Nieuwkerk, namelijk Foodmakers.

Van Nieuwkerk vandaag in De Telegraaf: “Daarin ging ik langs bij Nederlandse boeren. Ook heel leuk om te maken, maar dat zag ik meer als opstap. Ik denk ook dat er nu meer mensen kijken dan die 10.000 van toen. Ik wil wel verder met tv maken, maar eerst afwachten wat mensen van dit programma vinden.

Prime time op NPO 3 is wel iets anders dan verstopt zijn in de middagprogrammering. Heeft ze haar vader om tips en tricks gevraagd? “Tips heeft hij mij niet gegeven, en ik ben ook een beetje eigenwijs.

Wat ik nog wel zou willen doen is de interviews die ik in dit programma moeilijk vond, met hem bespreken en evalueren. Af en toe reed ik naar huis na een spannend gesprek en vroeg ik mij af: ’hoe had mijn vader dit gedaan?’

Het Telegraaf-interview met Jet van Nieuwkerk kunt u lezen via Blendle. Nooit Meer Slapen is vanavond om 21.00 uur te zien op NPO 3.

Foto: NTR, Babet Hogervorst

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen