Javier Guzman stond niet te trappelen om In Therapie

Patricia Paay zat vorige week in de slecht bekeken première en Javier Guzman zit vanavond in aflevering twee: om half negen is de therapieshow In Therapie weer op de buis. De cabaretier was niet direct enthousiast toen hij gevraagd werd om mee te doen, vertelt hij in het AD. Guzman moest echt over de streep getrokken worden. “Ik stond niet meteen te trappelen om mee te doen aan dit programma. Het is een spannend concept, eng, maar dat heeft me nooit tegengehouden.”

Waarom is hij toch overstag gegaan? “En tja, waarom heb ik ja gezegd… Misschien dat ik via deze vorm iets van mezelf kan laten zien dat verklaart waarom ik soms wat raar reageer op mensen. Wellicht dat het taboedoorbrekend kan zijn. Dat het troost kan bieden.

Guzman gaat onder meer in therapie vanwege zijn jeugd. Hij vluchtte op jonge leeftijd uit Gran Canaria. “Mijn vader had een groot alcoholprobleem en mijn opa op het eiland een machtige positie. Daardoor kon mijn moeder daar niet gemakkelijk weg komen. Dat moest in het geniep.

Nóg voel ik het wel eens, als ik vroeg opsta. Als ik ruw uit mijn slaap kom. Dan komen er flashbacks uit de nacht dat we vertrokken.

Het AD-interview met Javier Guzman kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen