Jan Uriot laat geen spaan heel van Patricia Paay

Jan Uriot laat geen spaan heel van Patricia Paay. Hij vindt haar inhalig, een aandachtstrekker en onverstandig. Dat laat hij blijken in een video van Privé TV. Paay is een van de kandidaten in het programma BN’ers in Therapie, dat vanavond begint op RTL 5. Hierin gaat ze praten over het trauma van haar seksvideo. Dom, vindt Uriot. “Ik vind dat helemaal niet verstandig. Ik bedoel: waarom zou ze zelf die zaak weer oprakelen? Bijna iedereen is het vergeten“, zegt hij.

Het land zit hier niet op te wachten, aldus Uriot. “Ik weet ook zeker dat ze daar helemaal niet meer op aan wordt gesproken; we weten het allemaal al. Dan denk ik: waarom ga je zelf die hele handel naar voren trekken?

Volgens Uriot is Paay gewoon uit op aandacht. “Theo Maassen heeft destijds iets lelijks gezegd in De Wereld Draait Door, namelijk dat ze nogal van aandacht houdt en dan zeg ik het nog op een nette manier. Theo zei van: ‘Dat is een aandachtsjunk.’ Dat zijn mijn woorden dus niet. Maar ze laait het weer op, dan denk ik: Patricia, je bent toch wijzer? Hou er eens mee op om alles maar te etaleren op de televisie! Iedereen gaat het er nu weer over hebben. Dat is het natuurlijk, hè.”

Ze zal het wel voor het geld doen, meent hij. “Natuurlijk krijgt Patricia er geld voor. Patricia heeft nog nooit iets gratis gedaan, dus ook hier krijgt ze geld voor. Ik denk zo’n 10.000 euro. Ik kan geen andere reden bedenken eigenlijk om dit verhaal uit te venten op televisie.”

Paay moet leren naar zichzelf te kijken, briest Uriot. “Wat mij ook nog steeds een beetje irriteert is dat ze met haar beschuldigende vinger naar mensen wijst, van: ik heb toch een hoop dingen meegemaakt. Ja, ik ben niet op mijn knieën gaan liggen daarzo! Dat heeft zij toch gedaan?! Waarom ga je mensen daar de schuld van geven?

Verder vindt Uriot ook dat er te veel mensen bezig waren met haar sekstape. “Alleen denk ik dan: Peter R. de Vries was ermee bezig. Wie was er allemaal niet mee bezig? De politie was ermee bezig, mijn hemel: het hele leger was er bij wijze van spreken mee bezig. Maar als het bij Máxima en Willem-Alexander was gebeurd, dan was diegene binnen 24 uur gevonden. En nu zijn we een jaar verder en weten we nog niet wie het gedaan heeft.”

Ze gaat in de therapieshow niet alleen over haar sekstape praten, maar ook over haar ex Adam Curry. “Dat vind ik ook allemaal niet verstandig. Los het met z’n tweeën op. Ik had haar toch verstandiger ingeschat.”

Toch heeft RTL 5 met Paay wel een interessante kandidaat gestrikt. “Ja, ik had haar hier ook liever aan de tafel gehad. Dan konden wij daar ook nog even over nadruppelen.”

Foto: Privé TV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen