‘Geen logisch huwelijk tussen Twan Huys en RTL’

Tv-columniste Angela de Jong van het AD moet nog maar zien hoe Twan Huys het ervan af gaat brengen als dé late-avondster van RTL 4. Dat laat ze vandaag blijken in haar column in het AD. Huys nam maandagavond afscheid van de kijkers van Nieuwsuur en gaat zich de komende vier maanden voorbereiden op zíjn RTL Late Night. De Jong vraagt zich af of Huys en het commerciële RTL wel een goede match zijn. Het entertainment waar de RTL-kijker op wacht ligt hem volgens haar niet.

De Jong is sceptisch. “Het is geen logisch huwelijk tussen hem en RTL, dus alles valt of staat met een goede opzet waarin hij zijn journalistieke zelf kan zijn en dat toch warm en los genoeg is om de commerciële kijker vast te houden.”

Serieuze onderwerpen kan Huys prima aan op RTL 4. “Maar Huys die een diepte-interview doet met Gordon over een nieuw seizoen Hotter than my daughter? Dat wordt nog ongemakkelijker om te zien dan de huilbui van Van Peperstraten“, zegt ze, wijzend op de man die het níet drooghield bij zijn tv-afscheid.

Overigens heeft De Jong van bronnen te horen gekregen dat Nieuwsuur met de handen in het haar zit over de opvolging van Huys.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de website van het AD.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen