Frits Barend walgt van politieke partij DENK

Frits Barend, ooit de grootste talkshowhost van ons land, walgt van de politieke partij DENK van Tunahan Kuzu. Dat zegt hij in een interview met Story. Barend zegt zich te ergeren aan het toenemend antisemitisme in Nederland. “Iedereen in onze samenleving dient geaccepteerd te worden. Nederland is een prachtig land, waarin we op een mooie manier met elkaar samenleven. Laten we dan alsjeblieft niet in groepen gaan denken. Daarom vind ik de politieke partij DENK ook zo eng.”

Zij denken in groepen, zegt Barend. “Dat vind ik een nare en beangstigende ontwikkeling. Het moet kunnen in een democratie, maar je moet er voor iedereen zijn.”

DENK negeert het hele onderwerp, stelt hij. “Er is echt toenemend antisemitisme en zij doen alsof het er niet is.”

En dat terwijl Barend het naar eigen zeggen wél altijd opneemt voor moslims. “Als er moslims worden aangevallen laat ik me ook horen. Ik vind de onthoofde pop bij die moskee in Hoofddorp net zo walgelijk als dat er ruiten worden ingegooid bij een Joods restaurant in Amsterdam.”

We zijn een leuk land mét elkaar, en niet tegen elkaar. Dat lijkt DENK te vergeten. Ik vind dat zij verkeerd bezig zijn.”

Het Story-interview met Frits Barend kunt u lezen via Blendle.

Foto: Pauw

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen