Foute Vriendinnen goedgekeurd door Volkskrant en NRC

De platte humor in de RTL 5-show Foute Vriendinnen blijkt te deugen. Zowel de Volkskrant als het NRC Handelsblad omarmen het programma waarin vijf actrices allemaal gênante en platvloerse ‘practical jokes’ uithalen. De dames doen het goed als opvolgers van de heren van Foute Vrienden, vindt tv-recensent Gidi Heesakkers van de Volkskrant. “De chemie in dit gezelschap is zeker zo fijn om naar te kijken en de onderbroekenlol is net zo onderbroekenlollig“, schrijft de televisiekenner.

Vooral Ilse Warringa, bekend van De Luizenmoeder, heeft volgens de Volkskrant-recensente veel lef. “Niets dan duimpjes omhoog voor deze goede foute vrouw.

NRC-recensent Arjen Fortuin blijkt er hetzelfde over te denken. “Op de beste momenten is het programma Foute Vriendinnen een soort getrapt improvisatietheater met actrices die hun sporen allemaal allang hebben verdiend. Ilse Warringa (Juf Ank) is de grote ster.

De chemie tussen de dames is leuk om te zien, aldus Fortuin. “Veel méér dan de vrienden in de mannenvariant hebben de vrouwen plezier in de hokjes van waaruit ze hun instructies doorgeven.

Fortuin vindt het dus best leuk, al vindt hij de opdrachten waarin de vrouwen woorden als ‘beflap’ of ‘zweetzak’ moeten zeggen wel wat minder. “Diepe treurigheid“, noemt hij dat.

De Volkskrant-column leest u hier via Blendle, de NRC-column hier.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen