Erik Mouthaan onder vuur na uitspraak over Markle

Erik Mouthaan, correspondent voor RTL Nieuws in New York, krijgt behoorlijk wat kritiek over zich heen na een opmerking over de moeder van de Britse royal Meghan Markle. Dat is te lezen op Twitter. Meghan Markle, bekend van de dramaserie Suits, trouwde zaterdag in Engeland met de Britse prins Harry. Mouthaan plaatste op Twitter een foto van het drietal met daarbij de tekst: “Een Britse prins heeft als schoonmoeder een zwarte vrouw mer dreadlocks uit Los Angeles.

Veel mensen vroegen zich af waarom Mouthaan zoiets zou schrijven. “En jij noemt Trump een racist…. man man man… dom, naar, links hypocriet mannetje ben je toch. En, mocht je dat nog niet door hebben, JIJ bent de racist hier“, reageerde Hans.

En Sylvie: “Jesus man, really???!! Wanneer ga je de eer aan jezelf houden en je ontslag indienen? #sukkel #HouVoorEensEnAltijdJeKop

Typisch RTL. Wát ’n uitspraak! Bah!“, zei iemand. En Lambert: “Volgens mij ben je geen racist, maar heb je moeite met de definitie. Een ras benoem je als signalement van een voortvluchtige verdachte, niet als iemand gaat trouwen.

Na vele tientallen reacties kwam Mouthaan met een verklaring. “Mensen die onzeker aan mij vragen wat ik bedoel, of die een ‘licht racistische ondertoon’ menen te zien, die kennen mij niet. Ok, ik zal het voor je spellen: wat een hoopvol teken van hoe eeuwenoude instituten mee kunnen gaan met hun tijd en hoe hopelijk ras er minder toe doet.

De gewraakte tweet.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen