EenVandaag ziet aandacht voor Geert Wilders afnemen

De NPO 1-rubriek EenVandaag heeft het idee dat de hoeveelheid media-aandacht voor Geert Wilders sterk is afgenomen. Dat zei politiek commentator Joost Vullings in de uitzending van woensdag. Het hoger beroep tegen de PVV-leider in de minder-Marokkanen-zaak is begonnen en daarom stond Wilders EenVandaag te woord. “Het is wel opmerkelijk, want toen onze collega Marc Belinfante hem stond op te wachten voor dit interview stonden er maar twee collega’s naast hem.

Voorheen waren er veel meer journalisten geïnteresseerd, aldus Vullings. “In het verleden liep hij echt door een wolk van journalisten. Dat was deze keer niet zo. Ik denk dat de aandacht echt een stuk minder gaat worden.”

Presentatrice Roos Moggré: “Het lijkt wat dat betreft wel een beetje of de hoogtijdagen van Geert Wilders, waarin iedereen altijd op alles reageerde, voorbij zijn.”

Joost Vullings: “Hij zit duidelijk in een dip. Hij bepaalt minder de politieke agenda, de onderwerpen. Hij is minder dominant aanwezig in het debat en je ziet een dip in de peilingen. Thierry Baudet is er ook bij gekomen met Forum voor Democratie. Dat is echt een grote concurrent.”

Is er ruimte voor een comeback van Wilders? “Hij is een getalenteerd en ervaren politicus, dus je moet hem natuurlijk nooit helemaal afschrijven.”

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen