Dries hoopt dat AVROTROS hem serieus overweegt

Dries Roelvink zou het waarderen als de AVROTROS zich in elk geval serieus in hem gaat verdiepen als de omroep zich gaat oriënteren op de volgende inzending voor het Eurovisie Songfestival. Dat heeft hij laten weten aan De Telegraaf. De ochtend na de geflopte act van Waylon in de Songfestival-finale twitterde Roelvink ‘dat hij het nu maar moet gaan doen’. “Het was niet meteen bloedserieus dat ik het moet worden, maar het zit wel in mijn achterhoofd van: is die mogelijkheid er nog?

Roelvink hoopt dat de AVROTROS hem niet direct afschrijft. “Ik besef wel dat ik 59 ben en ben je dan nog de aangewezen persoon om naar het Songfestival te gaan? Ik zou in elk geval een liedje willen horen aan AVROTROS waarvan men misschien denkt: dat is zo gek nog niet.

De zanger hoopt vurig op een Eurovisie-optreden. “Ik heb twintig jaar geleden al een keer geroepen dat ik best een keer zou willen gaan. Ik keek toen naar Johnny Logan, die twee keer gewonnen heeft en toen dacht ik: met zo’n liedje gaan zou prachtig zijn. Alleen zo’n liedje verwachten mensen niet bij mij als ze zich niet verdiept hebben in mij. Dan denken ze dat ik een carnavalszanger ben.

Wat vond hij eigenlijk van Waylons act? “Het was geen toegankelijk liedje. Hij gebruikte dit keer een kleur stem die ik zijn minst mooie kleur vind. Je sluit dan een groot publiek uit. Als je een liedje uitbrengt dat in een vol café op het Leidseplein werkt, dan kan het ook op het Songfestival werken. Óf het moet heel onroerend zijn.”

Roelvink wil het in 2019 graag gaan proberen. “Ik kan me goed voorstellen dat de TROS en al die mensen eromheen in eerste instantie denken: Dries Roelvink naar het Songfestival kun je toch niet serieus nemen? Maar als ze zich even zouden verdiepen en kijken naar waar ik vandaan kom en wat voor muziek ik graag zing, dan is er een mogelijkheid.

Het interview met Dries Roelvink kunt u bekijken op de Telegraaf-site. De zanger is in de studio te gast bij presentator Maarten Steendam.

Foto: Telegraaf Privé

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen