Cornald wil ook commentaar leveren tíjdens liedjes

Het liefst zou Cornald Maas ook commentaar leveren tíjdens de liedjes van het Eurovisie Songfestival. “Maar je kunt nu eenmaal niet door de liedjes heen praten“, vertelt de presentator op Eurostory.nl. De huidige manier van commentaar leveren is volgens Maas heel erg intensief. Hoe voelt hij zich na een avondje Songfestival becommentariëren? Uitgeput. Als je voetbalcommentaar geeft kun je dóór, maar bij ons is het net of je bij elk lied op- en ook weer afgaat.”

Het commentaar van Cornald Maas wordt om de haverklap onderbroken door een liedje. “Elke keer bouw je iets op en zodra het lied begint wordt ons geluid dichtgedraaid, voor het geval we even willen overleggen. Dus dan heb je wel weer rust, maar de flow ontstaat toch vooral als je doorlopend commentaar zou kunnen geven.”

Wanneer is Maas nou op zijn best? “Het commentaar wordt altijd beter naarmate de week vordert. Zeker in de finale, dan heb je drie ellenlange dress rehearsals gezien, drie commentatorenbriefings gehad, je hebt al je teksten opnieuw bekeken en herschreven, je hebt twee live uitzendingen erop zitten.

Kortom: het is zwaar. Heel zwaar. “Het is echt een totale mallemolen die op maandagmorgen om elf uur begint en ik beland dan in een tunnel waar ik niet meer uitkom tot zaterdagnacht. Ik eet amper, zelfs! Daar is nauwelijks tijd voor.”

Het interview met Cornald Maas kunt u lezen op Eurostory.nl. Daar moet je overigens ook op maandagmorgen om elf uur voor beginnen om op zaterdagnacht klaar te zijn.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen