Barry Atsma blij met grotere tv-budgetten in Engeland

Barry Atsma vindt het een verademing dat je in Engeland zo veel tijd krijgt voor tv-opnames. Het is een groot verschil met de Nederlandse tv-wereld. Dat zegt hij in gesprek met Het Parool. Atsma heeft een rol in de dramaserie The Split, die vanaf maandag ook bij ons te zien is via BBC First. “De budgetten zijn enorm, waardoor je veel meer tijd hebt. Voor een aflevering van een Nederlandse serie hebben we meestal zo’n zeven opnamedagen; The Split doet daar twintig dagen over“, zegt hij.

Ook wordt er veel meer tijd besteed aan het maken van de scripts, aldus Atsma. “In Nederland moeten schrijvers vaak binnen een paar maanden al hun scripts afleveren.”

Daardoor wordt het vaak niet helemaal je van het, meent de acteur. “Het script van Bad Banks was bijvoorbeeld al een jaar van tevoren helemaal af.”

Dat Atsma hier een grote naam is en in Engeland niet, ziet hij als een voordeel. “In Nederland hebben regisseurs en castingmensen vaak vooroordelen over mij, maar in Duitsland en Engeland hebben ze geen idee wie ik ben.”

Ze zien me acteren en zijn enthousiast of niet – ik word ook heel vaak afgewezen. Zo’n frisse start is echt heerlijk.”

Het Parool-interview met Barry Atsma kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA/Pief Wijman

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen