AVROTROS maakt docu George Baker, zendt niet uit

De AVROTROS heeft een documentaire gemaakt over George Baker, maar besloten om die niet uit te zenden. Dat vertelt de zanger zelf aan weekblad Story. Baker viert volgend jaar zijn vijftigjarig artiestenjubileum en dat zou een mooie aanleiding zijn voor een documentaire. “Ja. Zal ik je eens een geheimpje verklappen? Er ís vorig jaar al door AVROTROS een documentaire over me gemaakt. Maar die is tot mijn spijt nooit uitgezonden. Waarom niet? ‘Geen flauw idee“, zo laat hij weten.

De AVROTROS wacht misschien tot hij dood is, aldus George Baker. “Misschien moet ik eerst dood zijn voordat ze het de moeite waard vinden om hem uit te zenden. Eerlijk gezegd baal ik daar best wel van omdat ik er veel tijd en energie in heb gestoken en ik wel benieuwd ben naar het eindresultaat.”

Waarom belt hij de omroep niet even op om te vragen hoe het zit? “Nee, dat doe ik niet. Ik vind dat zij het fatsoen moeten hebben om mij te bellen. Het was immers hun plan om die documentaire met mij te maken. Voor mij hoefde dat niet, want ik weet zelf heel goed wat ik allemaal heb bereikt, net zoals mijn fans dat weten. Maar nu hij er eenmaal ligt, had ik het wel leuk gevonden om het allemaal nog eens terug te zien aan de hand van anekdotes en oude beelden.”

Voor Baker is het nu allemaal verpest. “Dan zenden ze ’m alsnog maar uit na mijn dood.”

Het Story-interview met George Baker kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen