AVROTROS gaat respectloos om met Getty Kaspers

De AVROTROS is behoorlijk respectloos omgegaan met songfestivallegende Getty Kaspers, bekend van het winnende lied Ding-A-Dong. Dat blijkt vandaag uit een interview met de zangeres in De Telegraaf. Er zat zaterdag een vrij opmerkelijk moment in de door 235.000 mensen bekeken Grote Songfestivaltest op NPO 3: panelleden moesten uit een rijtje van vier vrouwen de échte Getty Kaspers halen. Het item duurde een seconde of tien en Kaspers mocht helemaal niks zeggen.

Zanger Dave von Raven, die door de gemiddelde Nederlander al helemáál niet uit een rijtje van vier gehaald zou kunnen worden, antwoordde A, terwijl het uiteraard mevrouw C was.

Gelukkig redde Carlo Boszhard het moment nog een beetje door sympathiek uit te roepen: “Het is natuurlijk mevrouw C en ik vind dat we mevrouw C een staande ovatie moeten geven, want dat is gewoon het antwoord: het is een fenomeen in Nederland, dames en heren: Getty Kaspers.

Na die opmerking zag je nog een glimlach van Kaspers in beeld en daarna ging men alweer over tot het volgende onderwerp. Prima als je je daar voor wil laten lenen, maar wat blijkt nu: daar wilde Kaspers zich helemaal niet voor laten lenen.

Kinderachtig

Kaspers rekende op een iets leukere rol in het Songfestival-programma. Ze betrad Studio 21 vorige week ‘onbevangen en zonder vooroordelen’. Toen ze over het wie-van-de-vier-spelletje hoorde, vond ze dat vrij ‘kinderachtig’. “Maar ik kon me toen niet meer terugtrekken. Dat ik bleef had ook te maken met het feit dat er aansluitend een vraaggesprek zou plaatsvinden met Jan Smit.

Dat is ook gebeurd: Smit heeft de Songfestival-winnares geïnterviewd. “Maar wat blijkt nu, op de montagetafel is dat gesprek met Jan gesneuveld. Ik ben er gewoon doodleuk uitgeknipt.”

Maar jongens, zo ga je toch niet met mij om! Ik hoef beslist geen uitzending van een uur, maar mij als een soort clown opvoeren in een simpel spelletje… dat is wel heel bedroevend.

SBS eerlijker

SBS 6 gaat wat dat betreft beter met mensen om. Die zender had haar uitgenodigd voor het programma De Beste Liedjes Van, omdat ze haar graag zouden zien optreden met Ding-A-Dong.

Kaspers gaf eerlijk toe dat er anno 2018 alleen nog maar playback in zit, maar dat wilde presentator Jeroen van der Boom niet. “Geen punt, maar dan kom je er met een beetje overleg uit en zetten ze me in ieder geval niet voor het blok, of beter… voor schut!

Reactie Avrotros

De Avrotros laat weten dat programma’s nou eenmaal altijd gemonteerd worden. “Ja, dat daar vervolgens dingen in sneuvelen, is natuurlijk altijd zo.

Het respectloze televisiemoment kunt u hier bekijken (vanaf 15:00). Het Telegraaf-interview met de zangeres leest u via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen