AT5: ‘Bijna hele Nieuwsuur-team komt van ons’

De Amsterdamse zender AT5 wijst erop dat bijna het hele nieuw presentatieteam van het NPO 2-programma Nieuwsuur bestaat uit mensen die hun carrière zijn begonnen bij AT5. ‘Jeroen Wollaars maakt trio oud-AT5’ers bij Nieuwsuur compleet’, kopt het. Nieuwsuur maakte maandag bekend dat Jeroen Wollaars de opvolger wordt van Twan Huys. Hij zal vanaf 1 september samen met Mariëlle Tweebeeke, een andere oud-AT5’er, het vaste presentatieduo vormen van Nieuwsuur.

Wollaars begon zijn carrière in 2002 bij AT5 als redacteur, verslaggever, presentator en eindredacteur. In 2007 vertrok hij naar de NOS om als verslaggever aan de slag te gaan, in 2015 volgde zijn overstap naar Berlijn waar hij correspondent werd.

Maar daar blijft het niet bij, aldus AT5. “Bij Nieuwsuur komt hij nog een oud-AT5’er tegen, Saida Maggé. Zij begint deze zomer samen met Eelco Bosch van Rosenthal als inval-presentator bij het actualiteitenprogramma.

Eelco Bosch van Rosenthal had geen opstapje van AT5 nodig. Hij is lid van het Nederlands adellijk geslacht Van Rosenthal.

Foto: AT5

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen