Arie Boomsma als 14-jarige misbruikt door jongen

Arie Boomsma is niet alleen ten prooi gevallen aan Job Gosschalk, maar is in zijn jeugd ook nog eens misbruikt door een jongen uit zijn vriendengroep. Dat vertelt de tv-weldoener in gesprek met de LINDA. Net als met Gosschalk bleef Boomsma ook met deze jongen gewoon bevriend. “Toen ik veertien was, heb ik iets meegemaakt met een oudere jongen uit mijn vriendengroep die veel te ver ging. Ik schaamde me er heel erg voor en begreep niet precies wat er nou was gebeurd.

Zijn moeder zag het meteen aan zijn lichaamshouding, aldus Boomsma. “Achteraf is dat zeker een vorm van misbruik geweest. Toch bleef hij gewoon deel uitmaken van mijn vriendengroep. Ik denk dat het ook hier om interpretatie gaat: voor hem was het waarschijnlijk niet meer dan een beetje dronken experimenteren.”

Daar was Boomsma op 14-jarige leeftijd niet aan toe, legt hij uit. “Ik had nog niet eens lichaamshaar en was net een beetje in de Hitkrant over masturberen aan het lezen.”

Veel later hoorde ik van een andere jongen dat hij ook zoiets met hem had meegemaakt. Voor mij was dat vooral een fijne bevestiging: ah, het lag dus niet aan mij dat ik het zo ervoer.

Tegenwoordig wordt Boomsma regelmatig aangerand in café’s door hitsige vrouwen. Ze grijpen dan in zijn kruis. “Ja. Dronken vrouwen in een café. Er gebeuren gekke dingen, hoor. Omdat ik bekend ben en een bepaald uiterlijk heb, objectiveren vrouwen me soms.

Het LINDA-interview met Arie Boomsma kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen