Arie blijft zich positioneren als #MeToo-slachtoffer

Arie Boomsma raakt maar niet uitgepraat over zijn seksuele avontuurtje met een vriendje op 14-jarige leeftijd. Hij was dronken, besloot zijn vriendje oraal te bevredigen en ziet zich nu als #MeToo-slachtoffer. Hij vertelde er vorige maand over in de LINDA., deed het afgelopen weekend dunnetjes over in Volkskrant Magazine en kwam er gisteren wéér mee in de nieuwe talkshow van Margriet van der Linden. Zijn verhaal lijkt behoorlijk op dat van televisiecollega Jelle Brandt Corstius.

Ook Brandt Corstius heeft in een dronken bui een leeftijdsgenoot oraal bevredigd (hij was toen begin 20), voelde zich vorig jaar – zestien jaar later – ineens een #MeToo-slachtoffer, schreef een column, vertelde er over in De Wereld Draait Door en daarna maakte hij het leven van ‘dader’ Gijs van Dam kapot.

Wie in het geval van Boomsma de ‘dader’ is, is onduidelijk. Maar dat hij seksueel misbruikt is, staat volgens de presentator als een paal boven water. “Ik ben als jongen dronken gevoerd door een wat oudere jongen, handelingen verricht, misbruik eigenlijk.”

Boomsma schaart het onder #MeToo. “Ik vond de #MeToo-arena waarin die LINDA. gemaakt werd een omgeving waarin zo’n verhaal iets bijdraagt. Toen die discussie woedde had ik nergens ooit de behoefte om te zeggen: hé, me too! Ik dacht er wel vaak over na. In zo’n situatie is het het moeilijkste dat je heel erg gaat twijfelen of het wel zo was en of het niet iets anders was, namelijk twee dronken jongens die experimenteerden.”

Margriet van der Linden: “Nou heb je er over gesproken, in zowel LINDA als Volkskrant Magazine en dan nu ook bij mij. Heb je de behoefte gehad om die jongen daarmee te confronteren?

Boomsma: “Nee, eigenlijk nooit.”

Is Boomsma tegenwoordig ook nog wel eens slachtoffer van seksueel overschrijdend gedrag? “Het is nog altijd wel dat als ik ergens op de foto ga met een groep vriendinnen of zo, dan is er altijd wel een die aan mijn buik of billen zit.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen