Annemarie van Gaal: ‘Politici lezen mijn column’

Annemarie van Gaal heeft het idee dat de politici in Den Haag goed meelezen met de columns die ze schrijft voor De Telegraaf. Dat vertelt ze in weekblad Privé. Van Gaal moet er niet aan dénken om zelf op het Binnenhof te gaan werken, maar denkt dat ze met haar columns toch wat invloed kan uitoefenen. “Ik denk dat ik met mijn column in De Telegraaf meer voor elkaar krijg. Als politicus moet je meegaan met de denkwijze van de partij“, zegt de onderneemster en tv-persoonlijkheid.

Ze moet niet denken aan een Tweede Kamerlidmaatschap. “Dan ben ik een van de velen.”

Alleen de positie van minister van Sociale Zaken zou ze accepteren. “Dat is mijn droombaan, dus daar kunnen ze me altijd voor wakker bellen. Maar de kans daarop is natuurlijk nul. Het is ook geen functie waarop je kunt solliciteren. Je moet echt benaderd worden.”

Voorlopig houdt Van Gaal het daarom bij haar column. “Met mijn column, waarin ik maatschappelijke problemen aanhaal waarvoor ik een oplossing probeer te bedenken, heb ik veel meer invloed.”

Als ik politici spreek, hoor ik vaak dat ze mijn columns volgen. Het is veelgelezen materiaal. Er worden zelfs Kamervragen over gesteld.”

Het Privé-interview met Annemarie van Gaal kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen