Anne Fleur Dekker genegeerd op borrel na Pauw

De linkse activiste Anne Fleur Dekker, die bekend werd door haar oproep om 500 stenen te gooien op Geert Wilders, werd in maart vorig jaar genegeerd op de borrel na afloop van de talkshow van Jeroen Pauw. Dat vertelt ze in gesprek met Volkskrant Magazine. Dekker zat in Pauw om zich te verdedigen over die Wilders-uitspraak. “Ik heb een paar weken op een andere locatie gewoond – je zou het onderduiken kunnen noemen. Ergens in die weken was ik te gast bij Pauw“, zegt ze.

De activiste werd geëscorteerd naar Pauw. “Ik werd opgehaald door hun beveiliging en via de achteringang naar binnen gebracht, een hoop gedoe. Vervolgens moest ik me daar de hele tijd gaan zitten verantwoorden over die oude tweets.”

Met de tweet wilde Dekker mensen niet tot geweld oproepen, maar een dubbele moraal aantonen (ze verwees naar een tweet over stenen gooien naar moslims). Pauw viel haar hard aan; ze moest zich flink verdedigen. “Ook tegenover de andere tafelgasten. Ed Nijpels onder anderen. De toon was: ‘Tut tut, meisje.‘”

Na afloop werd Dekker doodgezwegen door alle aanwezigen. “Op de borrel na afloop heerste een rare sfeer, niemand praatte met me.

Na de uitzending schreef Theodor Holman een column die erop neerkwam dat hij wel met haar naar bed zou willen. “Ik voelde me vies toen ik het had gelezen, aangetast in mijn persoonlijke ruimte. Ik heb na die column van Holman echt een tijdje geen seks gewild.

Het Volkskrant Magazine-interview met Anne Fleur Dekker kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen