Angela de Jong vindt BN’ers In Therapie geen sterke tv

Angela de Jong, de tv-criticus van het AD, is geen grote fan van het nieuwe RTL 5-programma BN’ers In Therapie. Therapiesessies lenen zich misschien toch niet zo goed voor een tv-programma. Dat zegt ze vandaag in haar column in het AD. De Jong vond het best interessant om een kijkje te krijgen in het leven van Paay, maar wist zich toch geen uur lang te vermaken. “Om te zeggen dat BN’ers In Therapie een uur lang spannende en onderhoudende televisie was? Nee dus.”

Dat heeft voor De Jong vooral te maken met de gekozen opzet. “Er waren lukraak quotes van Patricia en/of Christina uit verschillende sessies achter elkaar geplakt.

Tussen die quotes door kwam de psychiater van dienst met haar analyses. “Op andere momenten leek ze terloopse details uit het relaas van Patricia of Christina op te willen blazen tot verborgen trauma’s.”

Wat meer context ‘was voor alle partijen geen overbodige luxe geweest’, meent ze. “Misschien is de conclusie wel dat niet alles uit het leven zich leent voor een hapklaar programmaformat van een uur.”

De kijkcijfers van BN’ers In Therapie vielen donderdag erg tegen. Tijdens het programma was RTL 5 de minst bekeken toptienzender van Nederland.

De AD-column Therapie van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen