Wietze de Jager aast op tijdslot Coen & Sander

Radio 538-ster Wietze de Jager zou het leuk vinden om op termijn radio te gaan maken in de middagspits, het tijdstip waarop nu Coen & Sander uitzenden. Dat heeft de presentator vrijdag gezegd in de talkshow 5 Uur Live. De Jager maakte tot vorig jaar dé ochtendspitsshow van Qmusic, maar is nu te horen in het weekend van Radio 538. Dat wordt door dj’s lang niet gezien als het hoogst haalbare en ook De Jager hoopt uiteindelijk te mogen doorgroeien naar een prominenter tijdstip.

De middag lijkt De Jager een mooi uitzendmoment. “Als ik een tijdslot moet noemen: ik zou uiteindelijk heel graag nog een keer een middagshow willen maken. Dat is niet volgende week, niet over twee maanden, maar over jaren zeg maar. Ik zou het heel tof vinden als ik dat nog een keer mag proberen. En als het niet zo is: ik geniet ook van een weekendprogramma op dit moment.”

5 Uur Live-sidekick Hannelore Zwitserlood, tot vorig jaar nog de sidekick van Coen & Sander: “Ik denk dat ik weet wie je weg moet pesten.

De Jager: “Ha ha, ja precies.

Recentelijk kwam ook de ochtendspits-show van Radio 538 vrij: Edwin Evers houdt er immers mee op. “Ik zat heel erg naar mijn telefoon te kijken toen de ochtendshow vrij kwam bij 538, maar ik ben niet gebeld. Ik dacht: hebben ze mijn goede nummer wel?“, zegt hij grappend.

Voorlopig moet De Jager zich tevreden stellen met zijn weekendshow, die hij samen met Chris Bergström maakt. “We zijn lekker in het weekend begonnen om allerlei dingetjes te proberen. Chris is een hartstikke goede vriend van mij. Hij was ook getuige op mijn bruiloft, dus hij staat heel dichtbij. Dus ik dacht: als híj me nou ook nog eens naait, dat gaat in elk geval niet gebeuren“, zegt hij, verwijzend naar radiojudas Mattie Valk.

Foto: RTL, 5 Uur Live

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen