Waylon ziet Songfestival als ‘de nieuwe Voice’

Waylon vindt het Eurovisie Songfestival langzaam aan steeds meer beginnen te lijken op The Voice, waarin grote talenten hun kans proberen te grijpen. Dat gaf de zanger woensdagavond aan in RTL Late Night. Volgens Waylon doen er ook dit jaar weer ‘gekkies’ mee, maar komt er wel steeds meer kwaliteit bovendrijven. “Je ziet dat er nog steeds gekkies meedoen, maar dat er ook heel veel te gekke en jonge acts meedoen. Dat is tof. Misschien wordt het wel een klein beetje de nieuwe Voice.

De vergelijkingen met The Voice, de hitshow waar hij als coach bij betrokken is, zijn er volgens Waylon volop. “Het is een soort van de nieuwe grote talentenshow. Iedereen denkt van: daar ligt mijn kans!

Waylon is niet nerveus voor zijn optreden in mei. Alles is volgens hem al in kannen en kruiken. “Ja, in principe wel. Iedereen vraagt of de stress begint te komen, maar juist nu niet meer. Nu weet ik wat er gaat komen en je weet hoe het eruit gaat zien. Een halfjaar geleden was de stress er meer, want toen was er nog niet eens een liedje.”

Het liedje waar hij voor heeft gekozen, Outlaw In ‘Em, was lang niet iedereen zijn favoriet. “Het is altijd leuk om andere mensen hun mening te horen. Niemand heeft verstand van muziek, maar het is een gevoel. Het is wel goed om mensen erin te betrekken, ondanks het feit dat je je eigen weg gaat.”

Zo heeft hij onder meer geluisterd naar Cornald Maas. “Cornald vertrouw ik er zeker in; hij weet met welke pen het winnende liedje van 1976 is geschreven.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen