‘Waarom Irene wel en Peter R. niet van de buis?’

Hoofdredacteur Bart Ettekoven van het entertainmentblad Weekend vindt het hoogst merkwaardig dat SBS 6 het slecht bekeken programma Vet Fit van Irene Moors wél van de buis haalde, maar de slecht bekeken show De Raadkamer van Peter R. de Vries nog altijd handhaaft. Dat zegt hij in de Weekend. De tolerantiegrens van SBS-eigenaar John de Mol heeft vooral te maken met de mate waarin hij bevriend is met de presentator in kwestie, stelt Ettekoven in zijn voorwoord.

Ettekoven vindt het vooral heel vervelend voor Moors. “Als er namelijk íemand leuk en aardig is in televisieland, dan is zij het. En aardige mensen gun je nou eenmaal meer dan minder aardige mensen.

De Vries noemt hij als voorbeeld van een ‘minder aardig iemand’. “Hij scoort op dezelfde zender nóg lager dan Irene, maar mag van de grote baas wél bleven.

Ettekoven noemt De Raadkamer ‘een regelrechte flop’. “Maar ja, Peter is goed bevriend met John de Mol en dat maakt het voor de grote baas natuurlijk lastig om iemand de wacht aan te zeggen.

Ach ja, zo blijkt maar weer hoe belangrijk het is om in de showbizz de juiste vrienden te hebben.

De laatste Vet Fit trok 312.000 kijkers, de afgelopen Raadkamer 302.000 kijkers.

SBS 6 wil niet op de uitspraken van Ettekoven reageren.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen