VPRO volgt Arjen Lubach niet in Facebook-boycot

De VPRO volgt zijn tv-ster Arjen Lubach niet in zijn Facebook-boycot. Zondag Met Lubach mag dan wel van het sociale medium zijn verdwenen, maar alle andere omroeptitels blijven er gewoon op. Dat heeft de omroep laten weten. De pagina van Zondag Met Lubach was met 350.000 volgers het grootste Facebook-platform van de VPRO. Toch is de omroep niet boos op Lubach. “De VPRO ondersteunt de keuze van Zondag met Lubach om te stoppen met Facebook“, klinkt het. 

Net als Lubach en veel andere gebruikers zegt ook de VPRO bezorgd te zijn over de grote en grotendeels ongecontroleerde macht die datagiganten als Facebook hebben verkregen ‘en de gevolgen die dat heeft voor onze privacy en de democratie’.

De VPRO volgt de wereldwijde discussie die de afgelopen weken is ontstaan over de rol en invulling van sociale platforms nauwgezet, zegt Stan van Engelen, hoofdredacteur televisie van de VPRO.

Het is niet niets wat hier gebeurt, aldus Van Engelen. “ZML is met 350.000 volgers het grootste Facebookplatform van de VPRO. Met het sluiten van het ZML-account geven we een krachtig signaal af aan Facebook om onze privacy en democratische waarden te respecteren.”

Andere VPRO-programma’s blijven vooralsnog op Facebook aanwezig. “We willen de ongekende mogelijkheden van sociale media blijven gebruiken voor het contact met ons publiek en maximale druk uitoefenen om de platforms transparant te laten werken. Privacy op internet en specifiek de ontwikkelingen rond Facebook liggen bij de VPRO onder de loep.”

Lubach kondigde de Facebook-boycot zondagavond aan in de seizoensfinale van Zondag Met Lubach.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen