Volkskrant werkt aan vervolg: collega’s over Dotan

De Volkskrant werkt aan een vervolg op het veelbesproken artikel ‘De trollen van Dotan’ over zanger Dotan. Dat heeft journalist Mark Misérus, die afgelopen weekend ook zijn verhaal deed in RTL Boulevard, vanmiddag gezegd op NPO Radio 2. Terwijl Dotan nog steeds zwijgt over zijn trollenleger, krijgt de Volkskrant steeds meer informatie binnen over de zanger. Volgens Misérus hebben collega’s uit het wereldje namelijk het een en ander te vertellen over de muzikale zoon van Patty Harpenau.

Dotan verschuilt zich na de publicatie, maar voorafgaand aan de publicatie ontkende hij tegen de Volkskrant dat hij een trollenleger aanstuurt. “Hij ontkent alles en zegt dat hij het zich niet kan voorstellen. Hij zegt: ‘Dat deze reacties van fans op mijn pagina hebben gestaan, is echt heel slecht. Daar hadden we scherper in moeten zijn.’ Maar hij heeft echt meerdere keren benadrukt dat hij hier niets mee te maken heeft.”

Komt er een follow-up? “Het is nu nog te vroeg om te zeggen. Het klopt wel dat ik gebeld en gemaild ben door mensen uit het wereldje, de entertainmentindustrie, die hun verhaal wel willen doen. Ik ga er eens rustig de tijd voor nemen samen met mijn collega Robert om de verhalen aan te horen en eens te kijken wat ze te vertellen hebben.”

Voorlopig is Misérus vooral benieuwd wanneer Dotan wat laat horen. “Ik ben benieuwd of hij nog de behoefte voelt om zijn verhaal te gaan doen en zijn fans onder ogen te komen. Ik denk dat dat nodig is om door te kunnen, maar goed: het is aan hem.”

Update 15.03 uur – Dat er voorbereidingen worden getroffen voor een vervolgverhaal, wil volgens Mark Misérus niet zeggen dat er ook een vervolgverhaal komt. Hij wil eerst inventariseren wat de collega’s uit het vak te vertellen hebben.

Lees ook:
Volkskrant vernietigt Dotan: zanger blijkt enge fantast (zaterdag)
‘Dotan, kom vanavond naar RTL Boulevard of verdwijn!’ (zondag)
NPO Radio 1 verontschuldigt zich voor liedje Dotan (vandaag)
Universal Music eist reactie Dotan op Volkskrant-artikel (vandaag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen