Victor Reinier haalt uit naar Derksen en John Williams

Victor Reinier haalt in een interview met de VARAgids over zijn tv-voorkeuren uit naar RTL-gezichten Johan Derksen en John Williams. Dat is te lezen in de televisiegids. De steracteur uit Flikken Maastricht laat ten eerste klip en klaar weten dat hij geen fan is van de RTL 7-talkshow Voetbal Inside. Hij neemt Derksens deskundigheid op de hak. “Je vraagt je bij zo’n Johan Derksen af waarom hij eigenlijk geen toptrainer geworden is bij een topclub. Een zure man. Zonde van mijn tijd.”

Erger nog vindt hij verwerpelijke televisie zoals de hulpprogramma’s van John Williams. “Waar ik niet van hou, zijn zelfhulpprogramma’s als Dubbeltje op z’n kant. Redelijk schandalig om mensen op die manier met hun problemen te ‘helpen’.

Williams en zijn collega’s kunnen een voorbeeld nemen aan een programma als Schuldig, vindt Reinier. “Wil je het probleem van armoede belichten? Maak dan zoiets moois als de documentaireserie Schuldig. Daar wordt een gevoelig, maar actueel onderwerp aan ons voorgelegd zonder sentimentele inmenging van de makers.”

Ook walgt Reinier van de ordinaire tv-shows van RTL 5, zoals Rick Brandsteders Temptation Island. Dat keek zijn vriendin vroeger altijd, net als America’s Next Top Model. “Ik vond dat ver-schrik-ke-lijk.

Wat hij wel leuk vindt? Zondag Met Lubach. Dat kijkt hij altijd op maandag. “Het niveau is soms zo hoog dat je je afvraagt hoe ze dat voor elkaar krijgen.

Het VARAgids-interview met Victor Reinier kunt u lezen via Blendle.

Foto: William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen