Twan Huys blijft zwijgen over bizar familiegeheim

Nu Humberto Tan straks fulltime op zijn Prominent-loungestoelen gaat zitten, zijn de roddelbladen op zoek naar een nieuw slachtoffer. Die is gevonden in opvolger Twan Huys. Want niet alleen Tan, maar ook Huys blijkt een raar privéleven te hebben. Story en Privé berichtten de afgelopen weken zo nu en dan over zijn vrouw Cheryl Franks, die jarenlang professioneel verstoppertje heeft gespeeld. Ze deed namelijk net alsof ze dood was, haar familie in wanhoop achterlatend.

De familie van Cheryl kende haar jarenlang als rondreizend balletdanseres. In 2005 gaf ze aan te zijn vertrokken naar een yogacentrum in Australië en daarna deed ze jarenlang of ze dood was. Haar familie hoorde nooit meer wat van haar. Ze schakelden de politie in, de Australische ambassade, het Leger des Heils en ga zo maar door.

Na jarenlang zoeken deed haar broer Jason Franks in 2010 een oproep in de Britse krant Dorset Echo: “De politie kan ons niet helpen, want voor zover ik weet, is ze niet in Engeland. De Australische ambassade zei dat haar naam hen niet bekend was.

Dat ze in 2001 Twan Huys leerde kennen, in 2007 trouwden en ondertussen ook nog twee kinderen kreeg, hield ze altijd voor haar familie geheim. Nooit gaf ze een teken van leven. Pas in 2011 kwam haar familie er door een telefoontje naar een voormalig werkgever achter dat Cheryl gewoon nog blijkt te leven. Toen waren haar ouders al overleden; die zijn doodgegaan in de wetenschap dat hun dochter was verdwenen.

Privé vindt dat Twan raar doet

Wie doet er nou zoiets belachelijks? De Privé vindt het echt niet kunnen en verwijt ook Huys ongepast gedrag: “Het mag toch bizar worden genoemd dat Twan Huys zich niet in deze kwestie heeft gemengd. Hij moet van de hoed en de rand hebben geweten, en als goed journalist was hij in staat om in het Britse telefoonboek de familie van zijn vrouw op te zoeken. Hij had hen kunnen melden dat zij zich geen zorgen hoefden te maken. Daar koos hij echter niet voor.

Privé sprak haar broer twee weken geleden en die bevestigt dat ook Twan Huys zich nooit heeft ingespannen om de partijen met elkaar in contact te brengen. “Hem hebben we nooit gesproken of ontmoet.

Twan zwijgt

In de laatste editie van de Privé staat dat Huys over dit bizarre verhaal blijft zwijgen. “Privé verzocht zowel de aankomend presentator van RTL Late Night als zijn vrouw, die een yogastudio runt, om een reactie, maar het bleef ijzingwekkend stil.

Het Story-artikel ‘Het huwelijksgeheim van Twan Huys’ (7 maart), het Privé-artikel ‘Noodkreet broer: ‘Twan en Cheryl, neem contact op!’’ (21 maart) en het Privé-artikel ‘Twan Huys blijft zwijgen over verdwijning’ (28 maart) kunt u lezen via Blendle, hier, hier en hier. Daarin vindt u ook foto’s van het geheimzinnige koppel.

Foto: NOS, Stefan Heijendael

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen