Toekomst tv-hit Correspondents’ Dinner onzeker

De eerste editie van de Nederlandse Correspondents’ Dinner was in februari 2016 een megahit op NPO 1: er keken maar liefst 2,7 miljoen mensen (39 procent) naar de grappende minister-president Mark Rutte. Vorig jaar bleef een tweede editie uit vanwege de verkiezingen, maar dit jaar is het door Twan Huys geïnitieerde tv-evenement niet teruggekeerd bij omroep NTR. “Nu blijkt nog altijd geen knoop doorgehakt over een eventuele tweede editie“, aldus de krant.

Wellicht komt van uitstel afstel, in elk geval bij NPO 1. “Het vertrek van Twan Huys, voormalig VS-correspondent die het fenomeen naar Nederland haalde, naar RTL heeft daar ook mee te maken“, meldt het AD.

Overigens kon niet iederéén lachen om de grappende Rutte. Vooral Omroep MAX-baas Jan Slagter was boos, toen Rutte een grap maakte over zijn vermeende verhouding met Lilian Marijnissen.

De dochter van Jan wordt klaargestoomd voor de politiek. Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep Max“, grapte Rutte. Het was het ‘opmerkelijkste moment’ tijdens de eerste editie, aldus het AD.

Foto: NOS

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen