The Wall moet voor SBS 6 het verschil gaan maken

De Winston Gerschtanowitz-show The Wall die zondagavond in première gaat moet écht iets gaan betekenen voor SBS 6. De zender probeert veel nieuwe formats uit: sommige dingen lukken, het meeste mislukt. Maar zendereigenaar John de Mol heeft veel hoop gevestigd om het Wall-format van EndemolShine, een concurrent van zijn eigen productiehuis Talpa. “De Mol was op zoek naar iets dat in het weekend het verschil maakt“, zegt producent Rob van der Vleugel in De Telegraaf.

Een format dat gegarandeerd veel kijkers oplevert bestaat eigenlijk niet, maar The Wall zou het in zich hebben om voor SBS 6 het verschil te gaan maken. “Er zijn geen tien formats in de wereld die dat kunnen. The Wall is al een succes in 19 landen en daar komen er binnenkort vijf bij. Er is op dit moment simpelweg geen programma dat harder gaat.

Winston Gerschtanowitz beaamt dat. Er is flink gestreden om The Wall, maar John de Mol trok aan het langste eind. “Dit is zo’n grote productie, hier heb je iemand van zijn kaliber voor nodig“, zegt hij.

The Wall gaat straks flink over de tong bij televisiekijkend Nederland, verwacht hij. “Op het allerlaatste moment kun je nog van anderhalf miljoen euro naar helemaal niks. We hebben al een show opgenomen… Geloof mij, daar lult men een week later nog steeds over.

Het Telegraaf-artikel Concurrent voor Miljoenenjacht kunt u lezen via Blendle.

Foto: Talpa TV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen